Skip to main content

Om succesvol te werven en voor langere tijd jouw openstaande vacatures te vullen, is een duidelijk beeld nodig. Van wat jij als werkgever wilt en wat je plannen zijn. Dit bepaalt namelijk wat en wie je daarvoor nodig hebt: je ideale kandidaat. In onze campagnes zetten we jouw ideale kandidaat altijd centraal. Zo vinden we de kandidaat die echt past bij jou en (de doelen van) de organisatie en creëren we een duurzame match tussen werkgever en werknemer. Het resultaat is grip op de arbeidsmarkt, doordat we je werving voorspelbaar maken.  Hoe we dat doen? Het begint met tussen de regels door luisteren…

Door Robert Corvers

Succesvolle werven door Hyper Targeting door te ontdekken wat je echt zoekt

“Wat mij in gesprek met opdrachtgevers vaak opvalt, is dat er vaak nog een groot verschil zit tussen wat ze willen en wat ze daadwerkelijk nodig hebben. Voor ons is daarom het ontzettend belangrijk om een opdrachtgever te begrijpen. De doelen die een organisatie zichzelf gesteld heeft en de uitdagingen waar ze mee te maken hebben. Als de behoeftes van een klant duidelijk zijn, kunnen wij helder krijgen naar welke kandidaat zij écht op zoek zijn. In onze sessies zetten we die kandidaat centraal, want door dat te doen krijgt een klant wat hij nodig heeft. We houden dan ook een spiegel voor. We kijken kritisch naar het aanbod, de candidate journey en de algehele candidate experience. Elk stapje draagt bij aan een succesvolle plaatsing en onboarding.”

Zonder goed doordachte candidate journey geen succes

We dagen onze klanten ook uit om dingen te veranderen als dat de ervaring en perceptie verbetert. Zaken zoals te veel eisen of onrealistische wensen in de selectieprocedure. Een onnodige lange sollicitatieprocedure, een té uitgebreid invulformulier, geen goede opvolging of contact: het zijn allemaal dingen die de candidate journey verzwakken en je daarmee niet brengt wat en wie je nodig hebt. Wij willen onze klanten echt uitdagen en in de samenwerking moet er ruimte zijn voor die gesprekken. Om de kandidaat reis van A tot Z in kaart te brengen, zwaktes onder de loep te nemen. Door oplossingsgericht te werken en waar nodig creatief te zijn, lukt het altijd de kandidaatreis zo in te richten dat Hyper Targeting optimaal presteert. Zo wordt die candidate journey een indrukwekkende glijbaan: een beetje inspannend, maar vooral heel leuk en soepel!

De eigenschappen en drijfveren van jouw droomkandidaat staan centraal

Vinden én verleiden. Dat is waar het uiteindelijk om gaat, willen we die kandidaten bij jou laten solliciteren. En dat vinden lukt alleen als je weet wie je zoekt. Een aantrekkelijke sollicitatieprocedure is voor iedereen verschillend, net zoals de boodschap waarmee je iemand in die procedure trekt. Het is daarom belangrijk niet “zomaar” een kandidaat voor ogen te hebben, maar aandacht te besteden aan het karakter van je droomkandidaat. Welke eigenschappen heeft iemand, hoe past hij binnen het team en welke ervaring heeft hij of zij? Dit doen we met onze  Talent Proposition Sprints; sessies met onze customer success managers, de klant en vooral haar medewerkers. Wij verzinnen het verhaal niet, zij zijn het verhaal. Zij weten als beste waarom een potentiële kandidaat hier wil werken, wat hij of zij belangrijk vindt in een functie en hoe wij hen kunnen bereiken. Wij faciliteren dit door hen de juiste vragen te stellen. 

De geheime kracht van een verleidend verhaal

In de antwoorden komen alle belangrijke zaken samen. Het customer success team vertaalt deze, bouwt op basis daarvan een sterk doelgroepprofiel en bedenkt content die naadloos aansluit op de behoefte en beleving van jouw ideale kandidaat. Hoe dat te werk gaat lees je in deel twee van onze Expert-serie: Customer Success Manager Annemiek leg uit waarom een succesvolle Hyper Targeting aanpak niet zonder creatief strategische content kan.

Wij staan voor je klaar met raad en daad

Jouw droomkandidaat vinden begint hier. Mail je vacature naar advies@jobsrepublic.nl of neem telefonisch contact op via 020-26 11 26 0 : één van onze Hyper Targeting experts geven je dan vrijblijvend advies op maat. 

Robert Corvers

Als senior account executive is Robert Corvers dagelijks bezig met het luisteren naar de klant en inventariseren van de behoeftes. Én spiegelen. Dat betekent in veel gevallen: tussen de regels door ontdekken wat een klant wil én begrijpen wat hij echt nodig heeft. Hij is de onmisbare schakel in het proces om van klantvraag en wervingsuitdaging tot een oplossing en succes te komen. Om jou te inspireren en te helpen met het vinden en verleiden van kandidaten, deelt hij zijn visie en expertise. Dit keer over waarom je de kandidaat centraal wilt stellen en wat het verschil is tussen ‘een’ kandidaat en jouw droomkandidaat. 

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Jobsrepublic 2021

  Vul hier je gegevens in en de link naar de vacature, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

   Download de inspiratiesheet

   Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips en ontvang direct de inspiratiesheet Secrets of Hyper Targeting.

    Leer van de awardwinnende succesformule Hyper Targeting

    Abonneer je op onze mailinglist en ontvang onmisbare learnings en tips voor succesvolle recruitment en werving. Je ontvangt dan direct de inspiratiesheet “Verleid en overtuig je droomkandidaat met Hyper Targeting”

     Word de meest gewilde zorgwerkgever in jouw regio

     Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips voor zorginstellingen, en ontvang direct de Ínspiratie-sheet hyper targeting in de zorg.