Skip to main content

Om de impact van recruitmentcampagnes te vergroten heeft Google deze maand de langverwachte Discovery campagnes voor Google Ads wereldwijd gelanceerd. Het is niet de enige, maar wel een belangrijke stap in het totaalplaatje van onze Hyper Targeting formule. Discovery campagnes geven  ons de mogelijkheid om advertenties binnen de veelgebruikte producten van Google (Youtube, Gmail en Google Discovery*) uit te serveren en zo succesvol te recruiten voor jullie. Klinkt goed, nietwaar?

Voor wie zich afvraagt wat Google Discovery is: een app die standaard op alle Android telefoons is geïnstalleerd en wordt veel gebruikt als startpagina in de mobiele browser.

De testfase van Google Discovery Ads

Als een kans zich aandient om kandidaten effectiever te bereiken en te verleiden, dan grijpen we die. Het Jobsrepublic Recruitment Marketing team test daarom de mogelijkheden van deze campagnes. We richten ons daarbij met name de kwaliteit van het verkeer t.o.v. Google Ads Display campagnes. Het advertentieformaat van beide type campagnes is vergelijkbaar alleen worden Display campagnes over het gehele internet uitgezet waarbij Discovery ads dus enkel binnen het ecosysteem van Google zichtbaar zijn.

Een grote stap

Onze verwachting is dat de kwaliteit van bezoekers via Discovery ads hoger zal zijn dan bij Google Display. Het is namelijk vrij lastig bij laatstgenoemde te bepalen op welke websites en apps jouw advertenties uiteindelijk zichtbaar gaan zijn. Uitsluitingen kunnen daar een oplossing bieden maar achteraf staan er toch altijd websites tussen waar je liever niet vertoond wilde worden. Wanneer je enkel op de producten van Google zichtbaar bent voldoe je aan bepaalde kwaliteitseis: de Google Discovery campagnes hebben daarmee een duidelijke toegevoegde waarde

Onze hypothese is dat hierdoor de time on site en de scroll depth van kandidaten die vanuit Google Discovery campagnes komen langer is an vanuit Google Display campagnes. Met andere woorden: de betrokkenheid van deze kandidaten is wat kan blijken uit de tijd die ze besteden op de vacaturepagina en hoever naar beneden ze zijn doorgescrolld. Dit zijn metrics die wij standaard meten om de performance van onze campagnes te kunnen evalueren. Ook verwachten we dat de kwaliteit van de kandidaten die uiteindelijk solliciteren vanuit dit kanaal beter zal zijn.

Loop de belangrijkste uitkomsten niet mis

In juni voeren we de eerste testen uit op ons jobplatform gemeentebanen.nl. De strategie, eerste resultaten en belangrijkste learnings delen we in juli. Wil jij als eerste de resultaten ontvangen en de impact van je werving en recruitment vergroten? Abonneer je op onze mailinglist en ontvang onmisbare learnings en tips voor succesvolle recruitment en werving.

  Jobsrepublic 2021

  Vul hier je gegevens in en de link naar de vacature, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

   Download de inspiratiesheet

   Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips en ontvang direct de inspiratiesheet Secrets of Hyper Targeting.

    Leer van de awardwinnende succesformule Hyper Targeting

    Abonneer je op onze mailinglist en ontvang onmisbare learnings en tips voor succesvolle recruitment en werving. Je ontvangt dan direct de inspiratiesheet “Verleid en overtuig je droomkandidaat met Hyper Targeting”

     Word de meest gewilde zorgwerkgever in jouw regio

     Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips voor zorginstellingen, en ontvang direct de Ínspiratie-sheet hyper targeting in de zorg.