Skip to main content

Om als werkgever echt de juiste kandidaten te verleiden, is het belangrijk dat je weet wat jij wil en wat je daarvoor nodig hebt. Nog belangrijker is te weten wat een kandidaat wil. Bied jij wat een kandidaat nodig heeft? 

Om dat op tafel te krijgen werk je als werkgever samen met een team van Hyper Targeting specialisten tijdens een Talent Proposition Sprint. Een sessie waarin de ideale kandidaat in kaart wordt gebracht: alle eigenschappen, drijfveren en karaktertrekjes die erbij horen. Of, zoals Customer Succes Manager Annemieke te Loo zegt: “Het tot leven brengen van een kandidaat.” 

Door Annemiek te Loo

Volgens Annemiek, die informatie klanten filtert tot de essentie en vertaalt naar creatief strategische content, is het belangrijk zo dicht mogelijk tot de kern van je kandidaat te komen, zodat je het kunt vertalen naar content waarin een kandidaat zich gezien en gehoord voelt. Collega Robert houdt zich in het voortraject bezig met het horen en zien van de opdrachtgever. Hier komt het allemaal samen.

Breng een droomkandidaat tot leven

Samen met de klant en medewerkers in de functie van de openstaande vacature stort ik me op het allerleukste: de kandidaat tot leven brengen. Waar woont hij? Welke reiservaring heeft ze? Gaat jouw kandidaat liever naar het terras of het theater? De intrinsieke motivatie, drijfveren, ambities en behoefte van een ideale werknemer krijgen een gezicht. We bouwen een karakter en persoonlijkheid, want alleen dan weten we waar we zoeken moeten. Dit doen we aan de hand van zestig zorgvuldig geselecteerde vragen in onze Talent Proposition Sprints. De antwoorden vertellen ons hoe we hem of haar kunnen bereiken, binden en verleiden. Samen met jou, onze klant, bouwen we een droomkandidaat die werkelijkheid kan worden. Een droomkandidaat die wij voor je gaan vinden en verleiden 

Vind, maak en verspreid woorden en beelden

Op basis van de informatie duik ik in de contentbehoefte én de mogelijkheden. Afhankelijk van het kanaal kiezen we een vorm. Foto, video of misschien zelfs een animatie; ons team bedenkt het en maakt het. Zo kunnen we het verhaal afstemmen op de behoefte van de droomkandidaat. Elke doelgroep krijgt een gezicht en online gedrag toebedeeld, daar passen wij ons op aan en creëren creatieve en strategische content waar de droomkandidaat zich in herkent. Variatie hierin is belangrijk, het geeft ons de mogelijkheid om diverse aannames te testen en onze inzet hierop aan te passen. De beelden zijn herkenbaar, de woorden slaan de spijker op hun kop.

Experimenteren en optimaliseren

De uitrol van de content is een combinatie van experimenteren en optimaliseren. Hyper Targeting is niet zomaar een trucje. Het is een spel: snappen waar kansen liggen, maar ook durven vertrouwen op de tools waar je toegang tot hebt. 

Mockup computerscherm

That’s right: experimenteren doen we proactief op basis van onze kennis van content en de kandidaat, het optimaliseren kun je beter overlaten aan de systemen waarmee je werkt. Google, Facebook, Instagram: ze hebben allemaal hun eigen algoritme. Door naar de cijfers te kijken en de inhoud te analyseren leren we met elke campagne meer over het gedrag van een doelgroep. Al die kennis nemen we mee in volgende gesprekken, Talent Proposition Sprints en campagnes. Zo worden we steeds beter in het spel van verleiding dat Hyper Targeting is.

Toonaangevende targeting brengt boodschap, plek en timing samen

Ik vertrouw op mijn beurt op onze Recruitment Marketeers die als geen andere de mogelijkheden van de kanalen kennen, weten wanneer je aan de knoppen moet draaien of er juist van af moet blijven. Team Lead Recruitment Marketing Guus houdt zich bezig met feiten, cijfers, budgetten en optimalisatie. Dankzij zijn specialisme leveren we wekelijks rapportages op en delen we successen en learnings met onze klanten. Zijn expertise is onmisbaar in Hyper Targeting als formule. 

Start vandaag met succesvol werven

Jouw droomkandidaat vinden begint hier.  Voor een gratis en vrijblijvend advies op maat voor jouw wervingsvraagstuk, mail ons je vacature of neem telefonisch contact op: je krijgt direct een Hyper Targeting expert aan de lijn.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Jobsrepublic 2021

  Vul hier je gegevens in en de link naar de vacature, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

   Download de inspiratiesheet

   Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips en ontvang direct de inspiratiesheet Secrets of Hyper Targeting.

    Leer van de awardwinnende succesformule Hyper Targeting

    Abonneer je op onze mailinglist en ontvang onmisbare learnings en tips voor succesvolle recruitment en werving. Je ontvangt dan direct de inspiratiesheet “Verleid en overtuig je droomkandidaat met Hyper Targeting”

     Word de meest gewilde zorgwerkgever in jouw regio

     Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips voor zorginstellingen, en ontvang direct de Ínspiratie-sheet hyper targeting in de zorg.