Skip to main content

Het is Jobsrepublic gelukt om samen met onze klant Cendris door te dringen tot de eindronde voor de Werf& Awards. Na twee juryronden door de 16-koppige vakjury zijn er in de categorie Recruitment 5 kanshebbers over voor het winnen van de felbegeerde Award. Naast Cendris & Jobsrepublic zijn dit Young Capital, Alliander, Velox en Brand New Sales. In totaal waren er dit jaar 47 inzendingen. 

 

De campagne

Cendris en Jobsrepublic hebben de nominatie verdiend met een – letterlijk – grensoverschrijdende recruitmentcase. Toen op het hoogtepunt van de krappe arbeidsmarkt in Nederland geen callcenter medewerker meer te vinden was voor het snelgroeiende callcenter-bedrijf Cendris, werd besloten de werving radicaal anders aan te gaan pakken. De ideale kandidaat werd centraal gesteld en vanuit dat perspectief werd onderzocht hoe en waar het werk het best kon worden ingericht. Het antwoord: We verplaatsen ons nieuwe callcenter voor de klantenservice voor T-Mobile in zijn geheel naar het Spaanse Valencia. 

Samen met Jobsrepublic werd de propositie verder uitgewerkt en vertaald naar een campagne. Met behulp van de Hyper Targeting methode van Jobsrepublic werd de campagne afgevuurd op de verschillende doelgroepen en werden met uitgekiende verleidingstechnieken precies die kandidaten over de streep getrokken die in het ideale profiel pasten. Vanaf het eerste uur dat de campagne aanstond kwamen al droomprofielen binnengerold.   

Het resultaat was overweldigend. 30.331 bezoekers uit de doelgroep bezochten de campagnepagina van wie er 1.116 solliciteerden op de callcenter functie bij T-Mobile. Deze pool van kandidaten voorzag ruimschoots in de behoefte. Binnen de gestelde deadline reisden 103 ambitieuze levensgenieters af naar Valencia om te gaan wonen, werken en leven onder de Spaanse zon. 

Opnieuw finaleplaats

Met de nominatie is Jobsrepublic voor de tweede keer doorgedrongen tot de finale van de Werf& Awards. In 2018 won Jobsrepublic de Werf& Award in de categorie ‘Recruitment’ . Destijds voor het werven van 658 beveiligers voor Schiphol met de innovatieve Hyper Targeting methode. 

Jobsrepublic 2021

Vul hier je gegevens in en de link naar de vacature, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  Download de inspiratiesheet

  Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips en ontvang direct de inspiratiesheet Secrets of Hyper Targeting.

   Leer van de awardwinnende succesformule Hyper Targeting

   Abonneer je op onze mailinglist en ontvang onmisbare learnings en tips voor succesvolle recruitment en werving. Je ontvangt dan direct de inspiratiesheet “Verleid en overtuig je droomkandidaat met Hyper Targeting”

    Word de meest gewilde zorgwerkgever in jouw regio

    Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips voor zorginstellingen, en ontvang direct de Ínspiratie-sheet hyper targeting in de zorg.