Skip to main content

Waar Jobsrepublic zich bezig houdt met social recruitment marketing en employer branding voor de profit sector en klanten als Securitas, Cendris en de Werf& award winnende case DPG, richt nieuwe zuster startup Hellopublic zich volledig op lokale overheden en gemeenten. Het doel? De lokale overheid tot populairste werkgever van Nederland maken. 

Twee merken, allebei hun eigen expertise

Het wordt tijd om werken bij de overheid eens goed op de kaart te zetten. Daar gaat nieuwe dochteronderneming Hellopublic zich volledig op richten. Nooit eerder hadden Nederlandse gemeenten zoveel openstaande vacatures als dit kwartaal*. Zelfs in de coronacrisis groeide de druk op de arbeidsmarkt voor gemeenten: driekwart geeft aan het ontzettend moeilijk te vinden de juiste mensen aan te trekken. 

Dat is ook lastig. Lokale overheden zijn mooie werkplekken maar hebben niet altijd het beste imago als werkgever. Daarom helpt Hellopublic overheden te bouwen aan hun werkgeversmerk én effectiever kandidaten voor hun vacatures te vinden. Samen werken we met de gemeenten aan een beter imago – dat van de fijne werkgever; een werkplek met veel ontwikkelingsmogelijkheden en maatschappelijke waarde.

Hellopublic is dan wel nieuw, maar niet van gisteren. Met twintig jaar ervaring bij Jobsrepublic en Gemeentebanen.nl weten de experts bij Hellopublic precies hoe ze de beste kandidaten moeten vinden. Door twee verschillende bedrijven neer te zetten met verschillende merken en beloften, focussen Jobsrepublic en Hellopublic zich allebei op hun eigen expertise. Startup zusje Hellopublic richt de spotlight op de lokale overheid. Jobsrepublic richt zich vanaf nu volledig op de profitsector en het uitbouwen van hypertargeting en volume recruitment. 

Hellopublic geeft het werkgeversmerk van lokale overheden een boost

Een baan waarin je samen met je collega’s impact maakt in je directe omgeving, waar je werkt aan een beter Nederland en er samen voor zorgen dat we allen een fijner leven leiden. Dat is werken bij de lokale overheid, een gemeente of waterschap in een notendop. Om die boodschap over te brengen aan werkzoekenden helpt Hellopublic overheden hun merk een boost te geven. Dit doet Hellopublic met datagedreven werving, de juiste targeting en aangevulde services op het gebied van employer branding, jobmarketing en social -recruitment campagnes gaan ze aan de slag. Zo wordt het verhaal voor beide partijen – de lokale overheid en de werkzoekende – duidelijk. Welke kandidaat sluit aan bij de identiteit en doelen van de gemeente? Na twintig jaar ervaring weet Hellopublic precies hoe ze die match made in heaven kunnen maken. 

Jobsrepublic 2021

Vul hier je gegevens in en de link naar de vacature, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

  Download de inspiratiesheet

  Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips en ontvang direct de inspiratiesheet Secrets of Hyper Targeting.

   Leer van de awardwinnende succesformule Hyper Targeting

   Abonneer je op onze mailinglist en ontvang onmisbare learnings en tips voor succesvolle recruitment en werving. Je ontvangt dan direct de inspiratiesheet “Verleid en overtuig je droomkandidaat met Hyper Targeting”

    Word de meest gewilde zorgwerkgever in jouw regio

    Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips voor zorginstellingen, en ontvang direct de Ínspiratie-sheet hyper targeting in de zorg.