Skip to main content

“Targeting. Het wordt geframed als een trucje. Maar wil je vacatures vervullen met de beste kandidaten, dan gaat het veel verder dan dat.” Succesvolle Hyper Targeting is als een ijsberg: 80% gebeurt onder de oppervlakte. Onze senior Recruitment Marketeer Guus Hens legt uit dat een strategie werkt wanneer het voortraject volwaardig en inhoudelijk is aangevlogen. 

Hij vertaalt het werk van zijn collega-experts Robert en Annemiek, naar meetbare inzet. Zo realiseert hij een groot bereik en verleidt hij de beste kandidaten. “Als je Hyper Targeting over de hele linie écht goed aanpakt, zie je dat de kwaliteit van je kandidaten omhoog schiet. Dat lukt je niet met ‘gewoon een trucje.’”

Door Guus Hens

Het verschil tussen een trucje en tactiek

“Je hebt targeting, en je hebt Hyper Targeting. En dan heb je nog onze Hyper Targeting strategie. Het eerste is een trucje, het tweede is een trend en de derde is een methode. Één die ik continu onderzoek en optimaliseer, zodat we als team onze opdrachtgevers bewezen succesvol ontzorgen. De kracht (van een succesvolle tactiek) zit ‘m wat mij betreft namelijk in het traject ervoor. Om social recruitment slim en succesvol toe te passen, zorgen we ervoor dat we Facebook, Instagram, Google en andere platformen van precies de juiste informatie voorzien, om zo de juiste kandidaat te bereiken op het juiste moment en met de juiste boodschap. Collega Robert is bijvoorbeeld een expert in dat verhaal op tafel krijgen en Annemiek vertaalt dit naar de content die we naar de kandidaat brengen. Ik gebruik hun kennis om tot een strategisch plan te komen. Wat voer je in in die systemen en wanneer vertrouw je waar op? Daar zijn wij expert in, doordat we met jou en je mensen in gesprek gaan.” 

Targeting specialisten

Krachtige content en flink wat mensenkennis

“Weten wanneer je op de systemen kunt vertrouwen is één. De enige manier waarop je input ook echt succesvol is, is als die input doordacht is en volledig toegespitst op jouw ideale kandidaat. We stellen jouw campagne- of vacaturepagina met de grootst mogelijke zorg op. Door een stukje mensenkennis om te zetten in een campagnestrategie, voorzie ik Facebook, Instagram, Google en andere platformen van essentiële informatie die zij nodig hebben om gewenste resultaten op te leveren. We gebruiken de juiste beelden, overtuigende en verleidelijke teksten en raken de kandidaat echt. Niet zomaar zichtbaar zijn, maar zelfs de moeilijkste doelgroep vinden en verleiden door precies die juiste boodschap. Daar maak ik me hard voor want dát is Hyper Targeting done right.”

Een duidelijk doel en een meetbaar plan

Alles wat wij doen, doen we voor het resultaat. Jouw droomkandidaat bij je afleveren, zodat jij kunt groeien. Jouw doel wordt ons doel. Om dat te halen, stel ik vooraf een meetplan op: wat hebben we nodig, waar ga ik op sturen? Bezoekers, betrokkenheid, sollicitaties, wanneer is het een succes? Alleen door vooraf deze kritische vragen te stellen, kun we het van het trucje een tactiek maken.

Dat wil niet zeggen dat ik alles uit de kast haal, want dat is helemaal niet nodig om optimaal rendement te behalen. Juist door mijn kennis te combineren met onze ervaring leert met sterke candidate experiences kunnen we optimaliseren.. Timing speelt hierbij een belangrijke rol. In de resultaten zoek ik naar relevante patronen en momenten om mensen (nogmaals) met dezelfde of nét een andere boodschap te bereiken.  Niet opgeven, maar volhouden en met een kleine aanpassing een groot verschil maken: zo bouwen een recruitment marketing strategie die een overwegende kandidaat overtuigt. 

Een sterke candidate experience gaat hand in hand met de candidate journey, waar Robert je bij helpt in het voortraject. Ik vind de kandidaten voor je, maar wat doe jij nadat we de beste kandidaten bij je aanleveren? Succesvolle Hyper Targeting is boven alles een joined effort. 

Snel en eenvoudig succesvol werven

Om jouw droomkandidaat te vinden kijken onze Hyper Targeting experts graag met je mee. Wat heb je nodig en wie heb je nodig? Dat begint hier. Mail ons je vacature of neem telefonisch contact op voor een gratis en vrijblijvend advies op maat

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Jobsrepublic 2021

  Vul hier je gegevens in en de link naar de vacature, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

   Download de inspiratiesheet

   Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips en ontvang direct de inspiratiesheet Secrets of Hyper Targeting.

    Leer van de awardwinnende succesformule Hyper Targeting

    Abonneer je op onze mailinglist en ontvang onmisbare learnings en tips voor succesvolle recruitment en werving. Je ontvangt dan direct de inspiratiesheet “Verleid en overtuig je droomkandidaat met Hyper Targeting”

     Word de meest gewilde zorgwerkgever in jouw regio

     Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips voor zorginstellingen, en ontvang direct de Ínspiratie-sheet hyper targeting in de zorg.