Voor de Kerst moesten 250 nieuwe mensen zijn aangenomen

Schiphol kampte in 2017 regelmatig met extreme wachttijden bij de centrale passagierscontrole. Om hieraan een einde te maken kreeg I-SEC, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de passagierscontroles op Schiphol, de opdracht om de capaciteit fors uit te breiden. Binnen enkele maanden moesten er 700 nieuwe reguliere medewerkers én 250 hbo en wo-studenten in dienst treden.

“Hoge druk”

De druk was hoog. Bij het aanbreken van de kerstvakantie moesten 250 nieuwe medewerkers zijn ingewerkt om de eerste piek op te vangen. De inzet van reguliere wervingsmethoden leverde echter onvoldoende resultaat op. Daarop schakelde I-SEC Jobsrepublic in, gespecialiseerd in doelgroepgerichte recruitmentcampagnes via social media.

Jobsrepublic hielp I-SEC vervolgens om de grote groep potentiële kandidaten op te delen in 10 specifieke subdoelgroepen, die met doelgroepgerichte content werden benaderd. Binnen een week stond de nieuwe werkenbij-site live en was er voor iedere subdoelgroep een separate campagnepagina ingericht (zoals die voor beveiliger 1 en 2 en die voor studenten).

“Met dank aan Neuromarketing”

Met technieken uit persuasive psychology en neuromarketing formuleerde Jobsrepublic daarna een boodschap die vooral gericht was op latente werkzoekenden. De vacature werd per doelgroep vertaald naar een passende tekst om de stap naar solliciteren zo klein mogelijk te maken. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van goede fotografie, waarbij modellen werden geselecteerd met wie de doelgroep zich zou kunnen identificeren.

Middels hypertargeting zijn de 10 specifieke doelgroepen bereikt via Instagram, Youtube, Facebook, Twitter en Google Adwords. Hiervoor zette Jobsrepublic Artificial Intelligence en big data in, maar ook slimme jobmarketeers die de campagnes inrichtten. Op dagelijkse basis maten zij conversies en testten ze pagina’s om te kijken waar mensen afhaakten of juist reageerden. Op basis daarvan werden continu optimalisaties doorgevoerd. Mét resultaat: voor Kerstmis waren er 350 kandidaten door de strenge selectie gekomen – 100 méér dan het aantal dat als doel was gesteld.

“Wat was de impact van de case?”

De eerste minimumeis werd dus ruimschoots overtroffen en met de meivakantie waren maarliefst 853 kandidaten aangenomen. Na de meivakantie heeft I-SEC besloten om een langetermijnsrelatie aan te gaan met Jobsrepublic. Inmiddels staat de teller op bijna 1.100 aangenomen kandidaten. Jobsrepublic voldoet daarmee ruimschoots aan de gestelde doelen.

"Inmiddels staat de teller op bijna 1.900 aangenomen kandidaten"

De reikwijdte van de campagne is groot geweest: we realiseerden 2,5 miljoen weergaven en hebben 700.000 mensen bereikt. Bovendien was de interactiegraad groot: de advertentie is extreem vaak geliket en gedeeld.

Herhaling = een cruciale succesfactor.

Herhaling blijkt een cruciale succesfactor. Jobsrepublic analyseert het gedrag van elke bezoeker op de campagnepagina tot in detail. Als een kandidaat geïnteresseerd is (een reeks indicatoren bepaalt dit automatisch), wordt hij of zij middels retargeting en remarketing herhaaldelijk aan de vacature herinnerd op sociale media, en nieuws- en blogsites. Zo raken de vacature én I-SEC tijdens de overwegingsperiode top of mind bij latente banenzoekers. De campagne wordt ondersteund met Google Adwords. Kandidaten die willen solliciteren kunnen de vacature zo makkelijk terugvinden.

Door continu te optimaliseren zorgt Jobsrepublic ook ervoor dat de kosten steeds lager worden. Dit heeft geleid tot meer voordeel voor I-SEC, dat binnen het budget veel meer resultaat heeft behaald. Uiteindelijk heeft I-SEC zijn klant, Schiphol, op die manier uitstekend kunnen bedienen.

Verkozen tot beste recruitmentcase 2018

Jobsrepublic won met deze case de felbegeerde Werf& Award voor beste recruitmentcase 2018. De publieksjury én de 16-koppige vakjury kwamen tot de conclusie dat deze innovatieve case de beste was uit ruim 60 inzendingen. De jury oordeelde alsvolgt: “In een minimaal tijdsbestek bijna 1.000 mensen werven is een enorme uitdaging. Zéker als het om kwalitatieve medewerkers gaat – de honderden geworven beveiligers zijn door een uitgebreide selectieprocedure gegaan, waarna AIVD en Justitie hen hebben gescreend en goedgekeurd. De minimumeis van 250 medewerkers voor de Kerst is niet alleen gehaald, maar ruimschoots overschreden. En ook het ambitieuze einddoel zal worden behaald.”

De integrale aanpak is onderscheidend. Het benaderen van de 10 doelgroepen met maatwerk-content heeft alle verwachtingen overtroffen. De succesvolle social-recruitment-campagne zorgde voor een ongekend hoge conversie onder latente werkzoekenden. Niet generiek, maar specifiek: dáár heeft I-SEC met Jobsrepublic voor gekozen. En met ongekend resultaat, zo blijkt.” aldus de vakjury.

Wil je weten wat Jobsrepublic voor jouw organisatie kan betekenen? 

Neem dan gerust contact op via advies@jobsrepublic.nl of bel onze adviseurs op 020 – 26 11 26 0

Blog berichten

24 september 2020

Clinic Persuasive Recruitment: Het geheim van verleiden op de arbeidsmarkt

22 september 2020

De Hyper Targeting aanpak: laat de wervingskracht van je organisatie tot bloei komen

28 juli 2020

Hoe wordt een video sollicitatiegesprek een succesvol onderdeel van de candidate experience?

16 juni 2020

Vergroot de impact van recruitment met Google Discovery Ads: we testen én delen de belangrijkste resultaten

Jobsrepublic 2019

Download de inspiratiesheet

Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips en ontvang direct de inspiratiesheet Secrets of Hyper Targeting.

Leer van de awardwinnende succesformule Hyper Targeting

Abonneer je op onze mailinglist en ontvang onmisbare learnings en tips voor succesvolle recruitment en werving. Je ontvangt dan direct de inspiratiesheet “Verleid en overtuig je droomkandidaat met Hyper Targeting”

Word de meest gewilde zorgwerkgever in jouw regio

Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips voor zorginstellingen, en ontvang direct de Ínspiratie-sheet hyper targeting in de zorg.