Jobsrepublic

Hoe hypertargeting Schiphol razendsnel aan meer dan 1000 nieuwe beveiligers hielp

Meer dan 1000 nieuwe beveiligers voor Schiphol

Schiphol kampte in 2017 regelmatig met extreme wachttijden bij de centrale passagierscontrole. Om hieraan een einde te maken kreeg I-SEC, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de passagierscontroles op Schiphol, de opdracht om de capaciteit fors uit te breiden. Binnen enkele maanden moesten er 700 nieuwe reguliere medewerkers én 250 hbo en wo-studenten in dienst treden.

 

Voor de Kerst moesten 250 nieuwe mensen zijn aangenomen

 

De druk was hoog. Bij het aanbreken van de kerstvakantie moesten 250 nieuwe medewerkers zijn ingewerkt om de eerste piek op te vangen. De inzet van reguliere wervingsmethoden leverde echter onvoldoende resultaat op. Daarop schakelde I-SEC Jobsrepublic in, gespecialiseerd in doelgroepgerichte recruitmentcampagnes via social media.

Binnen een week stond de nieuwe werkenbij-site live en was voor iedere subdoelgroep een aparte campagnepagina ingericht

 

Jobsrepublic hielp I-SEC vervolgens om de grote groep potentiële kandidaten op te delen in 10 specifieke subdoelgroepen, die met doelgroepgerichte content werden benaderd. Binnen een week stond de nieuwe werkenbij-site live en was er voor iedere subdoelgroep een separate campagnepagina ingericht (zoals die voor beveiliger 1 en 2 en die voor studenten).

Met dank aan neuromarketing

Met technieken uit persuasive psychology en neuromarketing formuleerde Jobsrepublic daarna een boodschap die vooral gericht was op latente werkzoekenden. De vacature werd per doelgroep vertaald naar een passende tekst om de stap naar solliciteren zo klein mogelijk te maken. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van goede fotografie, waarbij modellen werden geselecteerd met wie de doelgroep zich zou kunnen identificeren.

Hoe I-SEC Schiphol meer dan 1000 nieuwe beveiligers aantrok

Middels hypertargeting zijn de 10 specifieke doelgroepen bereikt via Instagram, Youtube, Facebook, Twitter en Google Adwords. Hiervoor zette Jobsrepublic Artificial Intelligence en big data in, maar ook slimme jobmarketeers die de campagnes inrichtten. Op dagelijkse basis maten zij conversies en testten ze pagina’s om te kijken waar mensen afhaakten of juist reageerden. Op basis daarvan werden continu optimalisaties doorgevoerd. Mét resultaat: voor Kerstmis waren er 350 kandidaten door de strenge selectie gekomen – 100 méér dan het aantal dat als doel was gesteld.

Wat was de impact van de case?

De eerste minimumeis werd dus ruimschoots overtroffen en met de meivakantie waren maarliefst 853 kandidaten aangenomen. Na de meivakantie heeft I-SEC besloten om een langetermijnsrelatie aan te gaan met Jobsrepublic. Inmiddels staat de teller op bijna 1.100 aangenomen kandidaten. Jobsrepublic voldoet daarmee ruimschoots aan de gestelde doelen.

inmiddels staat de teller op bijna 1.100 aangenomen kandidaten

 

De reikwijdte van de campagne is groot geweest: we realiseerden 2,5 miljoen weergaven en hebben 700.000 mensen bereikt. Bovendien was de interactiegraad groot: de advertentie is extreem vaak geliket en gedeeld.

Herhaling = een cruciale succesfactor.

Herhaling blijkt een cruciale succesfactor. Jobsrepublic analyseert het gedrag van elke bezoeker op de campagnepagina tot in detail. Als een kandidaat geïnteresseerd is (een reeks indicatoren bepaalt dit automatisch), wordt hij of zij middels retargeting en remarketing herhaaldelijk aan de vacature herinnerd op sociale media, en nieuws- en blogsites. Zo raken de vacature én I-SEC tijdens de overwegingsperiode top of mind bij latente banenzoekers. De campagne wordt ondersteund met Google Adwords. Kandidaten die willen solliciteren kunnen de vacature zo makkelijk terugvinden.

Door continu te optimaliseren zorgt Jobsrepublic ook ervoor dat de kosten steeds lager worden. Dit heeft geleid tot meer voordeel voor I-SEC, dat binnen het budget veel meer resultaat heeft behaald. Uiteindelijk heeft I-SEC zijn klant, Schiphol, op die manier uitstekend kunnen bedienen.

Verkozen tot beste recruitmentcase 2018

Jobsrepublic won met deze case de felbegeerde Werf& Award voor beste recruitmentcase 2018. De publieksjury én de 16-koppige vakjury kwamen tot de conclusie dat deze innovatieve case de beste was uit ruim 60 inzendingen. De jury oordeelde alsvolgt: "In een minimaal tijdsbestek bijna 1.000 mensen werven is een enorme uitdaging. Zéker als het om kwalitatieve medewerkers gaat – de honderden geworven beveiligers zijn door een uitgebreide selectieprocedure gegaan, waarna AIVD en Justitie hen hebben gescreend en goedgekeurd. De minimumeis van 250 medewerkers voor de Kerst is niet alleen gehaald, maar ruimschoots overschreden. En ook het ambitieuze einddoel zal worden behaald."

"De integrale aanpak is onderscheidend. Het benaderen van de 10 doelgroepen met maatwerk-content heeft alle verwachtingen overtroffen. De succesvolle social-recruitment-campagne zorgde voor een ongekend hoge conversie onder latente werkzoekenden. Niet generiek, maar specifiek: dáár heeft I-SEC met Jobsrepublic voor gekozen. En met ongekend resultaat, zo blijkt." aldus de vakjury.

Wil je weten wat Jobsrepublic voor jouw organisatie kan betekenen?  Neem dan gerust contact op via advies@jobsrepublic.nl of bel onze adviseurs op 020 - 26 11 26 0