Hoe EVG Start hoogopgeleide starters werft voor haar traineeship Business & Digital Management

In twee maanden tijd meer dan 80 aanmeldingen door de hypertargeted social recruitmentcampagne van Jobsrepublic in een krappe en competitieve kandidatenmarkt.

80 aanmeldingen hypertargeted social recruitmentcampagne

Met het tweejarige traineeship Business & Digital Management biedt EVG Start ambitieuze wo- en hbo-afgestudeerden een kans zich razendsnel door te ontwikkelen en in korte tijd veel werkervaring op te doen in het bedrijfsleven. EVG Start wilde de groei van het aantal trainees versnellen en heeft de doelstelling om in de zomer van 2021 het totaal van 101 trainees bereikt te hebben. Een ambitieuze groeidoelstelling, die alleen bereikt kan worden als het aantal hires per maand verdubbelt van drie naar zes trainees.

EVG Start kon met de oude wervingsmethoden de extra groei niet realiseren en dreigde de doelstelling niet te halen. Jobsrepublic ontwierp een hypertargeted social recruitmentcampagne voor (pas) afgestudeerden, die binnen twee maanden meer dan 80 aanmeldingen opleverde.

EVG Start

Sector

Traineeship

Looptijd

Augustus 2019 – nu

404920

Advertentie Weergaves

80640

Mensen Bereikt

3207

Pagina Bezoekers

80

Aanmeldingen

Persoonlijke ontwikkeling als trigger

De primaire doelgroep van EVG Start bestaat uit ambitieuze studenten in de afrondingsfase van hun wo-studie en pas afgestudeerden, die nog niet zeker weten wat zij willen en geen duidelijke keuze hebben gemaakt voor hun toekomst. EVG Start biedt hen een landingsplek na de studententijd en een kans om zich snel door te ontwikkelen en veel ervaring op te doen in het bedrijfsleven. EVG Start matcht de trainee op basis van hun competenties bij de juiste opdracht die het beste bij hun persoonlijkheid past. Voor de campagne werd er specifieke video en fotografie gecreëerd met eigen medewerkers gebaseerd op de belangrijkste pijlers. Dit om de kans op herkenning bij de juiste doelgroep zo hoog mogelijk te maken.

Contentmarketing voor relevant bereik

Jobsrepublic wist door contentmarketing de talentvolle starters te bereiken die geïnteresseerd waren in het onderwerp. Met het artikel “vijf redenen waarom een traineeship de ideale startersbaan is” werd eerst een pool van potentieel geïnteresseerden gecreëerd. Vervolgens werden degenen die het artikel daadwerkelijk hadden gelezen, geretarget. Aansluitend werd met behulp van Hyper Targeting de juiste doelgroep bereikt en naar de campagnepagina geleid.

Bereiken van specifiek talent via hypertargeting

De doelgroep, (bijna) afgestudeerde WO-studenten die ambitieus, nieuwsgierig en een tikkeltje eigenwijs zijn en affiniteit met techniek hebben, is moeilijk te bereiken. Kandidaten worden via Facebook, Instagram en LinkedIn getarget met relevante advertenties. De geïnteresseerde kandidaten worden aansluitend geretarget. Met deze aanpak wordt effectief ingespeeld op de herhaalfactor die nodig is om actief aanwezig te blijven in de overwegingsfase van de kandidaten.

In de twee maanden durende campagneduur zijn de advertenties meer dan 400.000 keer weergegeven, zijn 80.000 mensen bereikt, hebben bijna 3000 mensen de campagnepagina bekeken en hebben meer dan 80 kandidaten zich aangemeld.

Duurzame samenwerking

EVG Start heeft na de pilotfase de samenwerking verlengd en ervoor gekozen om blijvend onder de aandacht te willen blijven van haar doelgroep en daarvoor de campagnekracht van Jobsrepublic in te zetten. Door analyse van de grote hoeveelheid campagnedata leren we deze doelgroep steeds beter kennen en kunnen we steeds effectievere campagnes draaien om de gezamenlijke doelstellingen te halen.

“Jobsrepublic heeft precies onze doelgroep weten te bereiken, waardoor wij nu meer dan 80
kwaliteitskandidaten hebben. Grote kans dat wij onze ambities gaan halen!”

Marloes van der WeideEVG Start

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met de specialist van deze case

Succesverhalen van onze klanten

Krantenbezorgers

DPG

Callcentermedewerkers

Cendris

drie verzorgende lopen pratend door de gang

Verzorgende IG

De Zorggroep

Datacenter beveiligers

Securitas

Ervaren servicemonteurs

PON Equipment

Jeugdzorgwerkers

William Schrikker

Bekijk alle cases