Hoe Pon Equipment binnen drie maanden 7 'onvindbare' topmonteurs wist te werven.

Al drie jaar lukte het PON Caterpillar niet om de juiste ervaren servicemonteurs uit de markt te halen zonder de tussenkomst van dure werving -en selectiebureaus. Toen ook deze intermediairs steeds vaker ‘nee’ moesten verkopen werd het tijd voor een andere aanpak. Binnen drie maanden tijd leverde de Hyper Targeting campagne van Jobsrepublic zeven hele specifieke monteurs met cv’s om van te dromen. Missie geslaagd!

Weer in contact met de doelgroep

Het gaat heel goed met Pon Equipment, de exclusieve dealer van Caterpillar in Nederland. Zó goed dat de organisatie alle zeilen bij moet zetten om de groeiende onderhoudsvraag aan te kunnen. Het kunnen beschikken over de juiste monteurs met de juiste ervaring bleek steeds vaker de bottleneck. Zeker nu  zelfs gespecialiseerde werving-en selectiebureau steeds vaker ‘nee’ moesten verkopen op de extreem krappe arbeidsmarkt.

Tijd voor een nieuwe aanpak. Jobsrepublic werd ingeschakeld om de arbeidsmarkt op een nieuwe manier te bewerken. Met behulp van de Hyper Targeting aanpak van Jobsrepublic werd een heel nieuw deel van de doelgroep bereikt en verleid tot solliciteren. De instroom was zelfs zo groot dat de campagne een paar keer ‘on hold’ moest worden gezet om de toestroom van kandidaten op de juiste manier te kunnen verwerken.

“We hebben de campagne zelfs stop moeten zetten omdat we te veel ervaren Servicemonteurs binnenkregen”

Martine RabeManager Recruitment - Pon Equipment Nederland

Pon Equipment

Sector

Grondverzet & Werktuigbouw

62092

Mensen Bereikt

10789

Pagina Bezoekers

115

Kandidaten

7

Nieuwe topmedewerkers

Hyper Targeting, verleiding en een onweerstaanbaar conversiedoel

Jobsrepublic ontwierp een Hyper Targeting campagne met meerdere doelgroepgerichte campagnepagina’s voor opbouwmonteurs in Almere en servicemonteurs op alle vijf landelijke vestigingslocaties, ieder met een specifiek beeld en tekst.

Maar met alleen een verleidende campagne waren we er nog niet. De conversie bleek namelijk de grootste uitdaging. Het maken van een cv of het opstellen van een sollicitatiebrief is zo mogelijk de grootste kwelling die je deze doelgroep aan kan doen. Deze doelgroep komt eigenlijk altijd via-via in een andere baan terecht en is daardoor enorm honkvast. Daarom werd er wat anders bedacht. Op de lokaties van PON werd een inloopavond georganiseerd waar geinteresseerde kandidaten kennis konden maken met het bedrijf en vooral met de machines. Een groot succes, want voor de doelgroep bleek het aanbod om een avond lang met de droommachines van Caterpillar aan de slag te gaan, onweerstaanbaar.

Het geheim van de succesvolle campagne

Met deze campagne werd bereikt door PON wat jarenlang niet meer gelukt was. Directe sollicitanten van het beste niveau. Wat is het geheim? Waarom lukte Jobsrepublic waar zelfs de gespecialiseerde bureaus niet meer in slaagde?  De Hyper Targeting formule bevat meerdere succescomponenten, maar de allerbelangrijkste stap is toch wel het luisteren naar de doelgroep. Met gestructureerde sessies en interviews werd uitgevraagd wat de doelgroep beweegt en hoe deze schaarse kandidaten in verleiding kunnen worden gebracht. Wat moet je doen en wat moet je juist laten? Op al dit soort vragen werd een antwoord gevonden. Zo konden we een aanbod samenstellen dat de doelgroep raakte, verleidde en in beweging bracht. Met een geslaagde missie als resultaat.

jobsrepublic cases - PON opbouwmonteur

Ontdek wat we voor jouw vacatures kunnen doen

Wil je net als PON Caterpillar in korte tijd een nijpend wervingsprobleem oplossen? Wil je directe en gerichte toegang tot zeer schaarse profielen op de arbeidsmarkt? Én wil je dat je een van de meest zichtbare werkgevers binnen je doelgroep  wordt? Vraag dan een gratis analyse aan voor je vacature of arbeidsmarktuitdaging. Stuur ons dan je vacature. Je ontvangt dan binnen twee werkdagen een quickscan waaruit je kunt opmaken wat de kansen voor jouw organisatie zijn.

Wil je direct weten hoe je succesvoller kunt zijn in het binnenhalen van kandidaten. Bel ons dan op 020-2611260. Je krijgt direct een social recruitment adviseur aan de lijn voor een gratis consult. Of plan hier een belafspraak op een door jou gewenst moment

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met de specialist van deze case

Succesverhalen van onze klanten

Krantenbezorgers

DPG

Callcentermedewerkers

Cendris

drie verzorgende lopen pratend door de gang

Verzorgende IG

De Zorggroep

Datacenter beveiligers

Securitas

Ervaren servicemonteurs

PON Equipment

Jeugdzorgwerkers

William Schrikker

Bekijk alle cases