Stage lopen bij Jobsrepublic is een hele ervaring: je krijgt veel verantwoordelijkheden, wordt enorm vrijgelaten en gaat aan de slag met je eigen klanten. Per februari gaan onze twee stagiairs sales en accountmanagement ons verlaten om hun studie te vervolgen. Daarom zijn we weer hard op zoek naar twee studenten die zin hebben in een leerzaam en leuk stagetraject. Benieuwd hoe het is om enkele maanden voor Jobsrepublic aan de slag te gaan? Lorenzo en Ruben, beide derdejaarsstudenten commerciële economie, vertellen er alles over in deze blog!

“Betere match tussen mens en werk”

Koffie halen voor het team of tweederangs klusjes opknappen zit er voor een stagiair bij Jobsrepublic niet bij. Vanaf dag een ben je een volwaardig lid van het team: “Ik ben verantwoordelijk voor het hele klantproces: van koude acquisitie tot klantbehoud,” vertelt Ruben. Dat maakt het takenpakket pittig, maar ook uitdagend. Lorenzo vult aan: “Met inzet van innovatieve technieken help ik mijn klanten bij het vinden van de juiste kandidaten – óók in verzadigde arbeidsmarkten. Daarmee creëer ik een betere match tussen mens en werk.”

“De kennis die je opdoet is uniform toepasbaar”

Dat een stage bij Jobsrepublic leerzaam is, kunnen beide studenten volledig beamen. “We hebben flink wat stappen gezet om ons het vak eigen te maken,” legt Lorenzo uit. “Je leert bijvoorbeeld hoe je effectief kan zijn op marketinggebied en hoe je conversie optimaliseert. En de kennis die je opdoet is uniform toepasbaar.” Voor Ruben was dit zijn eerste echte kantoorbaan: “Ik heb kunnen ervaren hoe het is om in een professionele werkomgeving te functioneren. Daarnaast heb ik geleerd op welke wijze je langdurige en complexe salestrajecten moet aanpakken.”

“Professionele omgeving met inspirerende mensen”

In het hardwerkende, gezellige team van Jobsrepublic voelde Ruben zich snel thuis. “Je werkt met mensen uit veel verschillende landen. Iedereen doet enorm zijn best om Jobsrepublic uit te bouwen, maar er is tegelijkertijd genoeg ruimte voor leuke borrels.” Ook Lorenzo geeft aan dat zijn collega’s hele fijne mensen zijn: “Ik heb voor Jobsrepublic gekozen omdat het bedrijf een professionele omgeving met inspirerende mensen biedt. Je hebt het hier leuk én je werkt aan je eigen ontwikkeling. Dat is wat ik in een stage zocht.”

“Onze ideale opvolgers zijn sociaal en hebben een echte salesdrive”

Van hun ideale opvolgers hebben beide studenten een duidelijk beeld. Lorenzo: “Je moet goed kunnen samenwerken in kleine teams en een drive hebben om resultaten te behalen. Je zit namelijk in een omgeving waarin presteren een must is. Daar word je wel voor beloond: als je het goed doet, ontvang je flinke bonussen. Daarmee verdien je veel meer dan de gemiddelde stagiair.” Ruben onderschrijft dit: “Ik heb genoeg om rond te komen en om daarnaast leuke dingen te doen. Als je dat wilt bereiken, moet je inderdaad wel een salesdrive hebben. Het is hard werken, maar het is erg interessant. Ik denk niet dat je ergens anders een stage vindt waarvan je zoveel leert!”

Wil jij veel kennis opdoen, een groot professioneel netwerk opbouwen en deel uitmaken van een hecht team? Kortom, lijkt het je leuk om Jobsrepublic per 1 februari te verrijken als stagiair sales en accountmanagement? Bekijk hier de vacature!

Blog berichten

24 september 2020

Clinic Persuasive Recruitment: Het geheim van verleiden op de arbeidsmarkt

22 september 2020

De Hyper Targeting aanpak: laat de wervingskracht van je organisatie tot bloei komen

28 juli 2020

Hoe wordt een video sollicitatiegesprek een succesvol onderdeel van de candidate experience?

16 juni 2020

Vergroot de impact van recruitment met Google Discovery Ads: we testen én delen de belangrijkste resultaten

Jobsrepublic 2019

Download de inspiratiesheet

Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips en ontvang direct de inspiratiesheet Secrets of Hyper Targeting.

Leer van de awardwinnende succesformule Hyper Targeting

Abonneer je op onze mailinglist en ontvang onmisbare learnings en tips voor succesvolle recruitment en werving. Je ontvangt dan direct de inspiratiesheet “Verleid en overtuig je droomkandidaat met Hyper Targeting”

Word de meest gewilde zorgwerkgever in jouw regio

Abonneer je op onze mailinglist met recruitment tips voor zorginstellingen, en ontvang direct de Ínspiratie-sheet hyper targeting in de zorg.